ODABIR ŽIVOTNOG PROSTORA

Kupovina stana ili kuće predstavlja jedan od važnijih događaja u životu svakog čoveka. Mada, odabir životnog prostora nije nimalo lak, ni jednostavan.  Pre nego što krenete u u potražnju za nekretinom, potrebno je shodno novčanim sredstvima sa kojima rapolažete odrediti  lokaciju, kvadraturu i strukturu stana ili kuće . Količina novca sa kojim raspolažete često usmeri i suzi izbor pri samoj potražnji.

Savet- birajte lokaciju koja će zadovoljiti osnovne potrebe kvalitetnog života(blizina prodavnica, škole, vrtića, prevoza, kao i dostupnost parking mesta), funkcionalnost nekretnine koja pruža mogućnost(ukoliko bude bilo potrebe za tim) adaptacije i promene namene određenih prostorija, kvadraturu i položaj placa ukoliko je kuća u pitanju.  Shodno svojim mogućnostima nekretninu ćete renovirati i srediti po svojoj želji.

Važna stavka pri pronalaženju nekretnine je sam položaj nekretnine, odnosno strana sveta na koju je nekretnina orijentisana.Veoma je bitno da bude dovoljno osvetljeno, da ima dovoljno sunca, to jednim delom zavisi i od strane sveta, a takođe i od blizine susednog objekta i veličine prozora.

Spratnost nekretnine zavisi od vaših želja i potreba. Što se tiče stanova, smatra se da su stanovi na drugom i trećem spratu najtraženiji i najidealniji iz više raloga- bez lifta nije teško popeti se, uglavnom su ušuškani i topli, imaju bolji pogled. Što se kuća tiče- kuće na sprat mogu biti zanimljive iz razloga što nude dodatni prostor bez zauzimanja placa.

Način grejanja je postao bitan momenat u odabiru, a najviše zbog smanjenja troškova. Ukoliko se plaća po potrošnji, to predstavlja značajnu uštedu na mesečnom nivou, u odnosu na grejanje koje se plaća isto tokom cele godine. Novije zgrade uglavnom imaju opciju samostalnog određivanja temperature, a samim tim i plaćanja po potrošnji. Grejanje u kući se svakako plaća po potrošnji, ali zavisi kakvo je grejanje i kakva je izloacija kuće.

Obratite pažnju na to da li je nekretnina uknjižena i kakva je situacija sa papirima.. Nekretnine koje nisu uknjižene ne mogu da se kupe putem stambenog kredita.

Svakako da pronalazak nekretnine nije lagan zadatak, ali ukoliko budete bili uporni, pronaćićete baš ono što Vam odgovara, a ovo su bile osnovne tačke na koje bi trebalo obratiti pažnju prilikom odabira nekretnine.

Stojimo Vam na raspolaganju za dodatna pitanja, pozovite nas i rado ćemo Vam pomoći!